Ново в сайта :

Духът на времето : Продължение / Zeitgeist Мoving Forward (2011)

Публикувано от Unknown на 2/17/2013
Държава:  САЩ / Година: 2011  / Жанр: Документален / Рейтинг: 8.3
Духът на времето : Продължение / Zeitgeist Мoving Forward  (2011)
"Духът на времето: Продължение", от режисьора Питър Джоузеф, е документален филм, който ще покаже и обоснове нуждата от обществена еволюция в световен мащаб. Днес човешката дейност на Земята се ръководи от множество институции - политически, правни, монетарни, правителствени,  никоя от които не се основава на природните закони или съвременните научни разбирания. 

Съдържанието на филма ще премине отвъд културните и идеологически проблеми и ще се насочи към същинските, поддържащи живота елементи. Такава промяна в обществения подход ще стане възможна в една нова и устойчива социална система, наречена "ресурсно базирана икономика". Ресурсно базираната икономика е нов и различен начин на организиране на цивилизацията, където приоритети са индивидуалното и обществено здраве, околната среда и интелигентното управление на земните ресурси. 
.
"Храна, дрехи, подслон, топлина, любов - всички те са необходими и ако лишите хората от някое от тях, ще имате по-слабо човешко съществуване, по-малко функционално."  - Жак Фреско

 www.thezeitgeistmovement.com  / www.thezeitgeistmovement.bg


Духът на времето : Продължение (2011) - Оценен от Даниела Николова на . Рейтинг: 4.4
Филмът е гледан пъти
 

Харесай Документални Бг във Фейсбук