Ново в сайта :

Купи, хвърли, купи / Comprar, tirar, comprar (2010)

Публикувано от GPenev на 5/14/2013
Държава:  Испания / Година: 2010  / Жанр: Документален / Рейтинг: 8.1
Купи, хвърли, купи / Comprar, tirar, comprar (2010)
Случвало ли ви се е да се замислите защо принтерът или техниката ви имат определен живот – не повече от няколко години, след което или започват да се развалят, или просто спират да работят? Отговорът е следният и вие вече го знаете: корпорациите предумишлено създават стоки, които бързо се развалят, защото искат да спечелят огромна сума пари от броя продадени продукти, без оглед на намаляващите ресурси и замърсяването на природата.

Това се нарича „планирано остаряване“ – потърсете темата в интернет!

Планираното остаряване е темата на този документален филм, който описва методите на прилагането й, проследява историята й и как се е наложила в икономиката, и подчертава ефекта й върху обществото и природната среда.

До каква степен феноменът „консуматорство“ се дължи на нестабилната човешка „природа“ и не са ли всъщност тези бизнес стратегии причината за създаването на консуматорското мислене?

Какви други скрити методи се използват за манипулацията на нашия стил на живот?

Във филма има и нотка на надежда: ще видим хора, които се противопоставят на планираното остаряване и използват различни начини да се борят за едно по-устойчиво развитие на обществото си.

СъпротиваКупи, хвърли, купи (2010) - Оценен от Георги Пенев на . Рейтинг: 4.1
Филмът е гледан пъти
 

Харесай Документални Бг във Фейсбук