Ново в сайта :

Суровата истина за Шеврон / Crude (2009)

Публикувано от GPenev на 12/12/2013
Държава:  САЩ / Година: 2009  / Жанр: Документален / Рейтинг: 7,1
Суровата истина за Шеврон / Crude (2009)
Филмът "Суровата истина за Шеврон" разказва историята на 30 хиляди жители на амазонската джунгла в Еквадор, които обвиняват Шеврон за престъпления срещу тяхната земя, свобода и живот.

Филмът внимателно проследява тъй наречения "Амазонски Чернобил", предизвикан със съучастието на редица правителства на Еквадор.

Шеврон в продължение на 3 десетилетия замърсява почвата, въздуха и водата в един район, който днес е наречен "Мъртвата зона". Мъртва като жервите на рака, левкемията и тежките малформации на роднините на малкото оцелели местни жители, които разказват историята си.

Филмът е сниман в продължение на 3 години, благодарение на усилията на режисьора Джо Берлингър и неговия екип, работили жертвоготовно в тази територия, замърсена от токсични изпарения и с риск за сигурността си. Но тази история за местното население и Шеврон трябваше да бъде разказана, и сега е ваша задачата да я преразкажете и да информирате хората каква е истинската цена на петрола, за съжаление заплатена с човешки животи.


Суровата истина за Шеврон (2009) - Оценен от Георги Пенев на . Рейтинг: 4.3
Филмът е гледан пъти
 

Харесай Документални Бг във Фейсбук