Ново в сайта :

Писма до утре: Валя Балканска (2014)

Публикувано от Unknown на 3/09/2016
Писма до утре: Валя БалканскаДържава:  България
Година: 2014
Жанр: Документален

Рейтинг:
Писма до утре: Валя Балканска (2014) - Оценен от Даниела Николова
на . Рейтинг: 4.0

ПИСМА ДО УТРЕ е документална поредица на канал "Дестинация БГ", в която авторитетни българи, оставили трайна следа в новата културна история на България, разказват за себе си и ценностите, които смятат за важни.
90-минутните епизоди на поредицата, са подчинени до голяма степен на автобиографичните ретроспекции на героите.
Герои на поредицата "ПИСМА ДО УТРЕ" са онези разпознаваеми наши сънародници, спечелили обичта на хората не със самоцелен пиар, а с умението неотклонно да следват своя собствен път през живота.
Няма значение дали ще ги наречем творци, интелектуалци, будители или пък по друг начин -- те са хората, които изграждат националния ни авторитет, и ни дават причини да се гордеем, че сме българи.
Неслучайно екипът на поредицата избра да представи в първия епизод на "ПИСМА ДО УТРЕ" народната певица Валя Балканска. Може би защото много от нас мечтаят за космически успехи, но малцина са тези, които осъзнават, че за да ги имаш, трябва да останеш здраво стъпил на земята.
Първите два епизода от поредицата бяха заснети през есента на 2013 година. В тях историите, споделени от Валя Балканска, намират естествено продължение в разказите на нейния сценичен партньор през последните две десетилетия -- гайдарят Петър Янев.

 
Филмът е гледан пъти
 

Харесай Документални Бг във Фейсбук